Mainos

Vihreät tekevät jäsenkyselyn presidenttiehdokkasta

Vihreä liitto järjestää jäsenkyselyn puolueen oman presidenttiehdokkaan asettamisesta. Jäseniltä kysytään, pitäisikö puolueen asettaa oma ehdokas vuoden 2000 presidentinvaalissa. Niin ikään kysytään ehdokkaan nimeä.

Puoluehallitus on päättänyt, että jos kyselyn tulos on selkeästi oman ehdokkaan asettamisen kannalla ja jos jäsenistö selkeästi kannattaa yhtä ehdokasta, liiton hallitus ehdottaa oman ehdokkaan valitsemista. Kyselyn tulos on määrä julkistaa 8. toukokuuta. Vihreän liiton puoluekokous pidetään toukokuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna Turussa.

Kyselykirjeet pannaan postiin ylihuomenna. Tilannetta helpottaa se, että puolueella ei ole kuin runsaat tuhat jäsentä. Vastauksia odotetaan toukokuun alkuun mennessä. Vihreiden kanta oman presidenttiehdokkaan asettamisesta on ailahdellut viime aikoina. Marraskuussa valtuuskunta asettui oman ehdokkaan kannalle ja antoi puoluehallitukselle tehtäväksi ryhtyä valmistelemaan asiaa. Viime kuussa puoluehallituksessa esiintyi sitäkin mielialaa, että päätöstä ehdokkaan asettamisesta on lykättävä.

Selkeänä ykkösehdokkaana vihreän liiton presidenttiehdokkaaksi on keskusteluissa esillä ollut puolueen europarlamentaarikko Heidi Hautala. Hän on julkisuudessa vältellyt koko kysymystä. Myös ympäristöministeri Pekka Haaviston ja vastikään oikeuskansleriksi siirtyneen Paavo Nikulan nimet ovat vilahdelleen keskusteluissa.

"Euroopan integraatiota vahvistettava"

Vihreä liitto perää uudessa ohjelmaluonnoksessaan Euroopan integraation vahvistamista. Yhteisen valuutan käyttöönotto on yksi tärkeä askel siihen suuntaan, mutta se ei vihreille riitä. EU:ta on vihreiden mukaan kehitettävä nykyistä enemmän ekologiseen ja sosiaaliseen suuntaan niin, että ympäristö- ja sosiaalipolitiikka nousevat sen keskeisiksi toimialueiksi.

"Vaikenemalla tuemme suvaitsemattomuutta "

Vihreä liitto julkisti kokouksessa myös kannanoton, jossa se patistaa suomalaisia poliitikkoja keskusteluun rasismista ja suvaitsemattomuudesta. Kannanotossa toivotaan, että poliitikot tuomitsevat julkisuudessa avoimesti sanoin ja teoin muukalais- ja rotuvihaan sekä ennakkoluuloihin perustuvat näkemykset. Puolueen mukaan vaikenemalla poliittiset puolueet vain antavat hiljaisen tukensa rasismille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.