Mainos

Vihreät tavoittelevat kahta paikkaa europarlamenttiin

Vihreiden tuore puheenjohtaja Anni Sinnemäki odottaa eurovaaleista menestystä ja puolueelle kahta parlamenttipaikkaa. Vihreiden ehdokasasettelua pidetään muihin puolueisiin nähden erityisen hyvänä. Ehdolla ovat muun muassa nykyinen europarlamentaarikko Satu Hassi, europarlamentissa vuosina 1995-2003 istunut Heidi Hautala ja puheenjohtajuudesta juuri luopunut Tarja Cronberg.

- Meille eurooppalainen politiikka on luontevaa ja puolueessa eurovaaleja pidetään tärkeänä, Sinnemäki sanoo.

Jos kahta paikkaa ei tule, kuinka suuri tappio se on vihreille?

- Se on toki vaativa tavoite. Vihreiden tavoitteiden, esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjumisen kannalta olisi mahtavaa, jos saisimme kaksi paikkaa. Ihmiset pitää vain saada liikkeelle, Sinnemäki sanoo.

Vaikka MTV:n Vaalikoneeseen vastanneilla puolueen ehdokkailla on erimielisyyksiä muun muassa Euroopan yhteisen maahanmuuttopolitiikan suhteen, puolueen keulahahmot vakuuttavat vihreiden toimivan hyvin yhteisenä rintamana.

- Vihreiden ryhmä on äänestänyt europarlamentissa kaikissa aihekokonaisuuksissa yhtenäisemmin kuin mikään muu ryhmä. Meidän vaikutusvaltamme on siis ollut suurempi kuin prosentuaalinen kokomme, Hassi selittää.

Anni Sinnemäki ja Satu Hassi Huomenta Suomen haastattelussa 28.5.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.