Mainos

Vihreät päättävät hallitusyhteistyöstä suljetuin ovin

Vihreä liitto päättää vihreiden hallitusyhteistyön jatkosta suljetuin ovin. Vihreiden valtuuskunta ja eduskunta pitävät ensi viikon sunnuntaina yhteiskokouksen. Toimittajia ja kuvaajia ei kuitenkaan päästetä seuraamaan kokousta.

Keskustelu hallitusyhteistyöstä tuli ajankohtaiseksi viime viikolla, kun valtioneuvosto teki periaatepäätöksen viidennestä ydinvoimalayksiköstä. Ydinvoima on vihreille tunnetusti hyvin kielteinen asia. Mielipiteet hallitusyhteistyön jatkamisesta vaihtelevat melkoisesti.

Osa vihreistä päättäjistä olisi valmis siihen, että vihreät lähtevät hallituksesta heti. Osa olisi valmis kytkemään asian eduskunnan tulevaan päätökseen. Jotkut taas eivät haluaisi kytkeä näitä asioita yhteen. Keskustelusta tullee vilkas. Oletettavaa kuitenkin on, että ainakin tässä vaiheessa vihreä liitto pysyy hallituksessa.

Pääministeri Paavo Lipponen esitti viime viikolla toivomuksen, että vihreät jatkaisivat hallituksessa. Hänen sanomassaan oli myös tavallaan piiloteltu varoitus siitä, että tulevissa hallitusneuvotteluissa vihreät voivat kohdata vaikeuksia, jos puolue jättää hallituksen.

Energiapoliittista keskustelua pohjustetaan jo lauantaina valtuuskunnan kokouksessa. Keskustelua johtaa ympäristöministeri Satu Hassi. Puolueen puheenjohtaja peruspalveluministeri Osmo Soininvaara pitää poliittisen katsauksen, jossa käsitellään mm. kansallista terveysprojektia.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.