Mainos

Vihreät nuoret tuomitsevat väkivallan käytön

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto painottaa tiedotteessaan, että kansalaistottelemattomuutta on käytettävä harkitusti ja rauhanomaisesti.

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto (ViNO) sanoutuu irti väkivallan käytöstä. Vihreät nuoret korostavat kuitenkin tiedotteessaan, että mielenosoittamisen oikeus kuuluu demokratiaan.

- Mielenosoitusten yhteydessä tapahtuvat väkivaltaisuudet ovat valitettavia. Näiden tekojen paisuttelu on myös valitettavaa. Paljon laajempi, väkivallaton ja positiivinen yhteiskunnallinen osallistuminen ja keskustelu jäävät turhan helposti ikävien tekojen varjoon, ViNO:n varapuheenjohtaja Anna-Maria Urhonen kommentoi liiton lähettämässä tiedotteessa.

Tiedotteessaaan ViNO ilmoittaa periaatteekseen, että kansalaistottelemattomuutta on käytettävä harkitusti ja rauhanomaisesti.

- Demokratia perustuu siihen, että myös ne, jotka eivät saa tahtoaan läpi, pysyttelevät järjestelmän puitteissa. Muuten koko korttitalo romahtaa. Siksi en ole koskaan käyttänyt väkivaltaa. Katukiven paiskaaminen ikkunan läpi on huono argumentti suomalaisessa politiikassa, muistuttaa ViNO:n puheenjohtaja Tapio Laakso.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.