Mainos

Vihreät: Luonto jäänyt jalkoihin hallituksessa

Tämän hallituskauden saavutuksia ympäristöasioissa Vihreät luonnehtivat torjuntavoitoiksi ja vahinkojen minimoimiseksi. Tälle listalle puolue laskee Vuotoksen ja Kollajan tekoaltaiden rakennuskiellon, Pallaksen hotellisuunnitelmien rajaamisen ja saimaannorpan vapaaehtoisen suojelun.

- Suurin positiivinen saavutus on päätös Sipoonkorven suojelusta. Etelä-Suomen metsien vapaaehtoinen suojelu on myös edennyt, mutta liian hitaasti, sanoo Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki.

Vihreät esittelivät tänään luonnonsuojelutavoitteensa, jotka on on laadittu vaaleja ja mahdollisia hallitusneuvotteluja silmällä pitäen.

Vihreät haluaisivat lisää rahoitusta Etelä-Suomen metsien suojeluun, uhanalaisten lajien suojeluun ja suojelualueiden hoitoon.

- Nämä tavoitteet voidaan saada toteutettua, jos vihreiden kannatus kasvaa vaaleissa, arvioi Sinnemäki.

Ympäristöministeriötä vahvistettava

Vihreät vahvistaisivat ympäristöministeriötä. He siirtäisivät osan maa- ja metsätalousministeriön tehtävistä ympäristöministeriöön ja työ- ja elinkeinoministeriöön. Vihreiden mallissa vain maatalouspolitiikka jäisi maa- ja metsätalousministeriöön.

- Itse en usko, että ympäristöministeriön ja maa-ja metsätalousministeriön yhdistämistä suunniteltaisiin seuraavalla vaalikaudella, arvelee Sinnemäki.

Vihreät toivovat, että kaikki puolueet esittelisivät luonnonsuojelukantansa ennen vaaleja. Vihreät arvostelevat suurimpien puolueiden ympäristölinjauksia tai linjausten puutetta.

- Osalla keskustalaisista on periaatteellinen vastustus luonnonsuojelua kohtaan. Kokoomus markkinoi itseään ympäristöpuolueena, mutta ainakaan se ei vielä näy päätöksenteossa. Yksittäisillä sosialidemokraateilla on vahva ympäristöprofiili, mutta oppositiopolitiikassa ympäristöasiat eivät ole juuri näkyneet, kritisoi Sinnemäki.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.