Mainos

Vihreät: Keskustelun EU:n perustuslaista oltava kaksisuuntaista

Vihreät myös vaativat, että tulevasta perustuslakiehdotuksesta järjestetään aikanaan kansanäänestykset kaikissa maissa samaan aikaan.

Vihreän liiton hallitus pitää viisaana EU:n huippukokouksen päätöstä ottaa perustuslain hyväksymisprosessissa vuoden mittainen tuumaustauko.

Ranskan ja Hollannin kansanäänestystuloksen jälkeen prosessia ei vihreiden mielestä voida viedä eteenpäin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Puolue pitää tärkeänä, että keskustelu perustuslaista kuitenkin jatkuu.

- EU-johtajat eivät ensi reaktioista päätellen itsekään ymmärrä, että keskustelun on oltava kaksisuuntaista ja lopputuloksen aidosti avoin. Komission puheenjohtaja Barroso vaikuttaa ajattelevan, että tuumaustaukoa tarvitaan lähinnä perustuslain myymiseen kansalaisille, jotka lopulta ymmärtäisivät, miten erinomainen se on, kritisoi Vihreän liiton puheenjohtaja Tarja Cronberg.

Vihreän liiton hallitus kannattaa ajatusta perustuslain avaamisesta sen selvittämiseksi, mitä eri maissa esiintynyt kritiikki merkitsee. Vihreät myös vaativat, että tulevasta perustuslakiehdotuksesta järjestetään aikanaan kansanäänestykset kaikissa maissa samaan aikaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.