Mainos

Vihreät: Kampanjassa vähemmän kikkailua, enemmän politiikkaa

Vihreät lähtee kevään eduskuntavaaleihin aiempia vaaleja perinteisemmällä otteella. Puolueen kampanjapäällikön Ville Tuomisen mukaan vaalityötä tehdään uutterasti ihmisten parissa toreilla ja sosiaalisessa mediassa.

Vihreiden keskeisimmät teemat huhtivaaleissa ovat talous, suvaitsevaisuus ja ympäristö. Imagonrakennus jää Tuomisen mielestä näissä vaaleissa sisällön varjoon.

- Mitään uusia kikkoja ei varsinaisesti ole luvassa, vaan kampanja on aiempiin verrattuna poliittisempi. Haluamme syvällistä keskustelua vaaliteemoista ja sisällöistä, Tuominen tiivistää.

Vihreät avasi kampanjansa eduskuntavaaleihin valmistautuvista puolueista toisena, itsenäisyyspäivän aattona. Varhaisesta ajankohdasta huolimatta vihreiden puolueväki on Tuomisen mukaan vaaleista innoissaan.

- Puolueen jäsenmäärä on lähes kaksinkertaistunut viime vaaleista ja kentällä on valtavan hyvä tunnelma.

Tunnelmaa kohottaa myös se, että ehdokkaat ovat saaneet vaalilahjoituksia enemmän kuin viime vaaleissa. Rahoitus vihreiden kampanjaan tulee perinteisesti pienistä lahjoituksista, joten tuore vaalirahoituslainsäädäntö ei juuri vaikuta puolueen kassaan.

- Tässä mielessä olemme etulyöntiasemassa suurempiin puolueisiin nähden, sillä kilpailijat ovat menettäneet tukijoitaan. Uskon, että mikrolahjoittajia innostaa myös se, että avaamme verkkolahjoituspalvelumme rinnalle mahdollisuuden lahjoittaa rahaa tekstiviestillä, Tuominen kertoo.

"Poliittiset mannerlaatat liikkeessä"

Tuominen odottaa, että vaalikeskustelu kuumenee keväällä kovaksi.

- Panokset nousevat todella korkealle, sillä poliittiset mannerlaatat ovat nyt liikkeessä ja vanhojen puolueiden hegemonia on murtumassa. Toivon kuitenkin, että keskustelu pysyisi tyylikkäänä, Tuominen sanoo.

Tuominen arvioi, että kevään tuoksinnassa nähdään sekä politiikan sisällöistä kumpuavia että markkinointikikkoihin nojaavia kampanjoita. Itse hän toivoo, että keskusteluissa keskityttäisiin sisältöihin ja arvoihin.

- Nyt punnitaan sitä, lähdetäänkö yhteiskunnassa liikkeelle syrjimisestä ja enemmistön oikeuksista, vai korostetaanko yhdenvertaisuutta. Toisaalta taas taloudesta on pakko puhua, sillä tulossa on taloudellisesti hyvin haastavat ajat. Jos puolueet välttelevät taloudesta puhumista, se kertoo epärehellisyydestä, Tuominen päättää.

Vihreiden kampanja on herättänyt myös älähdyksiä:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.