Mainos

Vihreät jättää välikysymyksen koulutuksen eriarvoistumisesta – Touko Aalto kritisoi hallitusta välinpitämättömyydestä

1:01

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto kritisoi Vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa hallitusta välinpitämättömyydestä koulutuksen eriarvoistumisen edessä.

Aalto sanoi Vihreiden haastavan hallituksen tekemällä välikysymyksen koulutuksen eriarvoistumisesta.

– Hallitus ei ole ottanut vakavasti koulutuksen eriarvoistumista. PISAn kaltaisissa koulutusvertailuissa näkyy, että koulutuksen tasa-arvo on heikentynyt. Asuinalueen, kotitaustan ja sukupuolen merkitys on kasvanut oppimistuloksissa. Liian moni valmistuu peruskoulusta ilman riittävää lukutaitoa. Liian moni putoaa opintieltä kesken toisen asteen. Liian moni syrjäytyy yhteiskunnasta ja työelämästä kokonaan, Aalto sanoi.

– Siksi Vihreät jättää pian välikysymyksen koulutuksen eriarvoistumisesta. Se on tehtävä, koska Sipilän hallituksen välinpitämättömyys koulutuksen tasa-arvosta täytyy haastaa.

Aalto totesi puheessaan, että hallitus käyttää talouskasvun seurauksena syntyvää liikkumavaraa hyvätuloisille kasautuviin veronkevennyksiin, mutta koulujen arjen, opettajien työtaakan ja lastemme tulevaisuuden se unohtaa.

– Varallisuuserojen ja köyhyyden kasvu yhdistettynä eriarvoistuvaan koulutukseen on perintö, jota me emme voi jättää jälkeemme, Aalto sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.