Mainos

Vihreät ei kannata kerjäyskieltoa

Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki sekä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö eivät kannata kerjäämisen kieltävää lakia.

Sinnemäki ja Niinistö pitävät tärkeänä, että ongelmien piilottamisen sijaan aletaan puhua todellisesta ongelmasta - köyhyydestä. Heidän mukaansa Itä-Euroopan romanit kuuluvat useassa maassa vähemmistöön, joka jää yhteiskunnan tukiverkkojen ulkopuolelle.

- Kerjäämisen kieltäminen ei ole tehokas keino vähentää rikollisuutta tai kerjääviin ihmisiin kohdistuvaa hyväksikäyttöä. Esimerkiksi koronkiskontaan tai ihmiskauppaepäilyksiin on puututtava poliisi- ja viranomaisvoimin, sanoo Vihreiden puheenjohtaja Sinnemäki.

Vihreiden mielestä Euroopan unionille tulisi nimetä romaniasioiden erityislähettiläs. Lähettiläs voisi neuvotella toimenpiteistä romanien aseman parantamiseksi apunaan EU:n rakennerahastot, joita voitaisiin kohdistaa aikaisempaa enemmän tähän tarkoitukseen.

- Meidän on löydettävä keinot, joilla romaneille turvataan elämän perusedellytykset kuten koulutus, terveydenhuolto ja inhimilliset asumisolot, huomauttaa Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Niinistö.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.