Mainos

Vihreät: Asuntokeskustelu takertunut yksityiskohtiin

Vihreät arvostelevat asuntokeskustelua yksityiskohtien näpertelystä, kun kannanotoissa on keskitytty pelkästään asuntolainojen korkovähennysoikeuden kaventamiseen.

-Korkovähennys on asuntopolitiikan kokonaisuudessa yksi mahdollinen keino, mutta sitä ei pidä tarkastella erillään asuntopoliittisten toimien kokonaisuudesta, jonka sisältö on monilta osiltaan selkiytymätön, Vihreän liiton puheenjohtaja Satu Hassi ja puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ulla Anttila korostavat tiedotteessaan. Hassin ja Anttilan mukaan toimenpiteitä tarvitaan sekä tarjonta- että kysyntäpuolella. Asuntopulaan vaikutetaan mm. aluepolitiikalla ja kaavoituksella. Kuntien tulisi varmistaa nykyistä jämäkämmin, että asunnoille kaavoitetut tontit todella rakennetaan viivytyksittä.

Asunnon ostajan verovähennysoikeuden lisäksi pitäisi puuttua myyjänkin osuuteen mm. myyntivoittoa ja pääomavoittoa verottamalla, Anttila ja Hassi katsovat. He muistuttavat, että asuntopulaan vaikuttavat olennaisesti sosiaalinen asuntotuotanto, yksityisten vuokra-asuntojen saaminen markkinoille sekä asumistukien muodot.

-Suomalainen asuminen on edelleen liian painottunut omistusasumiseen. Jatkossa on yhä enemmän syytä kehittää asumisen tukemista, ei omistamisen tukemista, Hassi ja Anttila vaativat.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.