Mainos

Vihreät: Aikalisä uudelle ydinvoimapäätökselle

Vihreät vaatii aikalisää uudelle ydinvoimapäätökselle. Puolueen valtuuskunta muistuttaa, että sähkönkulutuksen kasvu voidaan taittaa kunnianhimoisin säästö- ja tehostustoimin.

Vihreiden näkemyksen mukaan ydinvoimaa ei yksinkertaisesti tarvita ilmasto- ja energiapolitiikan tavoitteiden toteuttamiseen.

Hallitus lähti syksyllä hyväksytyssä ilmasto- ja energiastrategiassaan siitä, ettei Suomi rakenna ydinvoimaa viedäkseen sähköä ulkomaille. Vihreiden mielestä ydinvoiman lisärakentamisen tärkeimmät perusteet nojaavat ennustuksiin, jotka eivät näytä toteutuvan. Siksi vihreät uskovatkin, että uudet yksiköt tehdään hallituksen linjauksen vastaisesti sähkön vientiin.

- Sähkönkulutus romahti viime vuonna enemmän kuin kertaakaan toisen maailmansodan jälkeen, muistutti hallituksen ilmastoasiantuntija kansanedustaja Oras Tynkkynen valtuuskunnan kokouksessa Turussa.

Tynkkynen uskoo, että lasku jatkuu edelleen. Siksi hänen mielestään hallituksen ilmasto- ja energiastrategiaa on tarkistettava.

Olkiluodon perusteet selvitettävä

Aikalisä antaisi vihreiden mielestä myös mahdollisuuden arvioida uudelleen perusteet, joilla tehtiin päätös Eurajoen Olkiluotoon rakennettavasta voimalasta. Rakentamisen myöhästymisen on arvioitu maksavan miljardeja, ja hintakin näyttää nousevan miljardeilla.

Kansanedustaja Oras Tynkkynen (vihr.)

- Ympäri maailmaa hajautuneiden alihankkijoiden ketju on tuottanut merkittäviä virheitä ja laiminlyöntejä, joten rakennusprojektin turvallisuuttakin on syytä epäillä, korostetaan kannanotossa.

Valtuuskunta oli odotetusti yksimielinen kannanoton sisällöstä. Muutama lisäys tuli, mutta yhtään äänestystä ei tarvittu.

Koulutuspoliittisen ohjelman hyväksymiseen sen sijaan tarvittiin vihreille tuttuun tapaan toistakymmentä äänestystä. Välillä kokousväki ei oikein edes tiennyt, mistä äänestää. Ohjelmaa luotaa puolueen tavoitteita koulutuspolitiikan alalla.

Puheenjohtaja Tarja Cronberg ja todennäköinen tuleva puheenjohtaja Anni Sinnemäki eivät enää olleet paikalla valtuuskunnan toisena kokouspäivänä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.