Mainos

Vihreän liiton vaalistartti Oulussa

Vihreä liitto arvostelee rankasti hallituksen verolinjaa ja työllisyyspolitiikkaa.

Jos hallitus ei ryhdistäydy, edessä on ennen pitkää sekä verojen korotuksia että palvelujen heikennyksiä. Näin arvioi vihreiden puheenjohtaja Osmo Soininvaara puolueen vaalistartissa Oulussa.

Soininvaara on vähän harmissaan siitä, että kunnallisvaaleista yritetään väkisin tehdä valtakunnanvaaleja. Maailma on lähelläsi on vihreitten vaaliteema.

Lipposen hallituksen aikana vihreät oli veronalennuspuolue. Ei ole enää. Kokoomus on Soininvaaran silmissä reaganilainen puolue joka pyrkii 1970-luvun verotustasolle. Myös hallituksen linja merkitsee lopulta palvelujen purkamista.

- Kyllä taloustieteilijät ovat aikoja sitten kumonneet ajatukset siitä, että veronalennukset saataisiin joskus talouskasvuna takaisin. Ei niitä saada, ja kyllä tuon linjan takana on aivan selkeä hyvinvointipalvelujen purkaminen, Soininvaara sanoo.

- On parempi maksaa kunnon verot ja saada kunnon palveluja kuin ahnehtia rahaa yksityiseen kulutukseen ja sitten tyytyä surkeisiin kouluihin ja huonoon päivähoitoon.

Soininvaara ei ymmärrä hallituksen työmarkkinapolitiikkaa, sitä että ay-liike lahjotaan veronalennuksilla ampumaan itseään jalkaan.

- Saadaanko ne sillä houkutelluksi, että heille luvataan surkeita kouluja ja huonoa päivähoitoa, Soininvaara kysyy. - Uskoisin, että pikemminkin päinvastoin.

Vihreillä on 1 600 puoluejäsentä ja 1 800 ehdokasta, aika erikoinen tilanne. Ehdokkailta on etukäteen vaadittu sitoutumista noudattaa puolueohjelmaa. Näin on haluttu eliminoida kaiken maailman hörhöt ja hashiksen pössyttelijät. Mikä on vihreille hyvä vaalitulos?

- No kyllä varmasti semmoinen yhdeksiköllä alkava olisi hyvä vaalitulos, joka olisi vielä saavutettavissa.

Vahvoilla kannatusalueilla, etenkin Helsingissä, vihreät toivoo nousevansa suurimmaksi puolueeksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.