Mainos

Vihreä liitto esittää kansallista maatalousohjelmaa

Vihreä liitto vaatii Suomeen kansallista maatalousohjelmaa 20 vuodeksi. Turussa koolla ollut vihreän liiton puoluekokous hyväksyi värikkään keskustelun jälkeen tänään ohjelmaa vaativan kannanoton.

Ohjelma kattaisi siis ajan tästä 20 vuotta eteenpäin. Se sisältäisi Suomen edun mukaiset ratkaisut EU:n yhteiseen maatalouspolitiikkaan. Tässä EU:sta saatavalla rahoituksella tulee olla merkittävä osuus. Kannanotto ei kuitenkaan syntynyt helpolla. Helsinkiläisen entisen puheenjohtajan Pekka Saurin johdolla esitettiin, että koko kannanotto palautettaisiin vielä puoluehallituksen valmisteltavaksi. Saurin mielestä kannanotto näyttäisi merkitsevän, että vihreät vaatisivat EU:n maatalouspolitiikan kasvattamista.

Tekstin laatinut oululainen kansanedustaja Erkki Pulliainen närkästyi Saurin puheista. Hän korosti, että kannanotossa kyse on nimenomaan "kansallisesta" ohjelmasta ja että EU:n rahoituksella on "merkittävä" osuus. EU:n maatalousbudjettia ei hänen mielestään tarvitse kasvattaa. Takavuosien perinteiden mukaisesti tekstiin esitettiin monenlaisia muutoksia. Lopulta päätettiin selvällä enemmistöllä, että kannanotosta päätetään. Tekstin viilaus sujuikin sitten jo jouhevammin.

Asevientiluvat Indonesiaan peruutettava

Varsin yksimielisesti hyväksyttiin europarlamentaarikko ja presidenttiehdokas Heidi Hautalan kannanottoesitys, jossa vaaditaan Suomen hallitusta toimimaan Indonesian poliittisen ja taloudellisen kriisin ratkaisemiseksi. Maan 30-vuotista diktatuuria on autettava vaihtumaan todelliseksi demokratiaksi. Vihreän liiton mielestä maassa tapahtunut presidentin ja hallituksen vaihdos ei vielä täytä näitä vaatimuksia. Samalla puolue vaatii peruuttamaan kaikki jo myönnetyt ja vielä käyttämättömät Indonesiaan suuntautuvat aseluvat. Suomen tulisi myös toimia Indonesian poliittisten vankien vapauttamiseksi.

Puoluekokous otti kantaa myös toimeentulon maksamiseen. Vihreän liiton mielestä toimeentulotuen maksaminen olisi siirrettävä kunnilta Kansaneläkelaitokselle. Tämä tulisi toteuttaa jo ensi vuoden talousarviota valmisteltaessa. Vihreiden mielestä kuntien kannalta edut olisivat selvät. Sosiaalityöntekijät vapautuisivat rutiininomaisesta rahan jakamisesta ja pääsisivät tekemään varsinaista sosiaalityötä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.