Vihkisormukseen tuhlataan enemmän kuin koskaan – ”karsitaan vaikka vierasmäärästä”

Kihlautumisen ja naimisiin menon yksi tärkeimmistä symboleista on tietenkin sormus. Ikuiseksi muistoksi jäävään renkaaseen halutaan panostaa – myös rahallisesti.

Yleensä asiakkaalla on valmiina mielessään budjetti, kun lähdetään etsimään sitä oikeaa sormusta. Lompakon nyörejä ollaan kuitenkin valmiita hölläämään, jotta saadaan varmasti se täydellinen sormus.

Kuinka paljon suomalaiset ovat valmiita maksamaan sormuksistaan? Kysyimme kahdelta asiantuntijalta.

– Meillä vihkisormuksiin käytetään rahaa 1 500 eurosta ylöspäin. Yleensä noin 2 000 euroa, vastaa Tillander Oy:n toimitusjohtaja Teemu Konttinen.

– Kihlasormusten hinta on keskimäärin lähes 250 euroa. Vihkisormukset ovat timanttisormuksia ja näistä maksetaan keskimäärin noin 800 euroa, kertoo puolestaan Timanttisten toimitusjohtaja Sami Koskinen.

Timanttiliikkeissä onkin eroja – tosin maailman mittakaavassa euromääräisesti hyvin pieniä.

Suomalaiset satsaavat laatuun

Suomalaiset ovat yleensä maltillisia sormuskaupoilla verrattuna muuhun maailmaan. Sormuksista maksetaan Suomessa kuitenkin enemmän kuin koskaan ennen.

– Stereotypia kuuluu, että jenkit ostavat hiilenpaloja, kunhan ne ovat isoja, ja suomalaiset keskittyvät laatuun, sanoo Konttinen.

– Skandinaavit ostavat mielellään myös kestäviä tuotteita. Jos sormus on kovin kevyt ja ohut, siinä on vähän metallia, eikä se silloin voi olla kovin kestävä.

Budjettitietoiset valitsevat sormukseensa useamman pienen timantin yhden ison sijaan.

Kihla- ja vihkisormusten keskihinta on jopa noussut vaikeista taloudellisista ajoista huolimatta.

– Luulen, että ihmiset karsivat mieluummin vaikka vierasmäärästä kuin sormuksen hinnasta. Vihkisormusta katsellaan kuitenkin lopun elämää. Sormus jää häistä muistoksi puolison ja ison laskun lisäksi, arvioi Konttinen.

Suomalaiset panostavat siis laatuun, mutta millaista oikein on suomalaisten timanttitietous?

– Monesti asiakkailla on perustiedot erityisesti karaattipainoista ja joillakin myös kivien puhtaudesta. Hionnan laadun merkityksestä kertominen jää usein myyjän tehtäväksi, sanoo puolestaan Koskinen.

Kuinka paljon sinä olisit valmis tuhlaamaan vihkisormukseen? Vastaa ja kommentoi!

Kysely on päättynyt.

Lue myös:

    Uusimmat