Mainos

Vihkikirkkojen varaustaistelu alkoi Helsingissä

Vihkiaikavaraukset Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoihin vuodelle 2010 ovat alkaneet tänään.

Varaussihteeri Heta Laurell kertoo, että Helsingin tuomiokirkkoseurakunta halusi tehdä varauspalvelustaan oikeudenmukaisemman viemällä prosessin nettiin. Aikaisempina vuosina varausten alkaessa varaustoimisto hukkui tiettynä kellonlyömänä puhelutulvaan, kun häitään järjestelvät nuoret parit ovat yrittäneet saada mieleisensä kirkon varattua. Viraston edustalla myös jonotettiin yötä myöten.

- Tämähän ei ole mikään nopeuskilpailu. Kaikki, jotka internetin ääreen pääsevät, voivat nyt osallistua, Laurell sanoo.

Varaustoiveita voi tehdä koko viikon ajan. Laurell haluaa muistuttaa, että sillä, kuinka nopeasti nettiin on ehtinyt, ei ole mitään merkitystä lopputuloksen kannalta. Jos päällekkäisiä toiveita tulee, ensisijalla ovat Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan ja ruotsinkielisen Johannes församlingenin jäsenet. Sen jälkeen hääpaikan kohtalon sinetöi arpa.

- Parhaiten mieleisensä vihkipaikan varmistaa osallistumalla tähän internetjakoon. Olemme siihen tyytyväisiä.

Internetin kautta on mahdollista varata kuitenkin ainoastaan vuoden 2010 lauantaipäivien aikoja. Muiden viikonpäivien vihkiaikoja vuodelle 2010 voi tiedustella kirkkoherranvirastosta kahtatoista kuukautta ennen vihkipäivää.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoja ovat Helsingin tuomiokirkko, Johanneksenkirkko, Mikael Agricolan kirkko, Suomenlinnan kirkko ja Vanha kirkko. Jälkimmäiseksi mainittu on perinteisesti suosituin Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan vihkikirkko. Suosituin vihkimiskuu on nykyään elokuu.

- Sellainen ajatus siellä on taustalla, että ihmiset eivät halua häiritä sukulaisiaan ja ystäviään kesken kesäloman, Laurell naurahtaa.

Suositut kirkot menevät siis kuin kuumille kiville, vaikka nyt puhutaankin ensi vuoden kesästä. Niille pareille, jotka haluavat vihkiytyä jo tänä kesänä, Laurell kuitenkin jakaa toivoa. Aikoja kirkkoihin nimittäin yhä löytyy.

- Toivoa ei kannata heittää. Tilanteet muuttuvat ja perumisia tulee. Kyllä se vihkiminen saadaan yleensä järjestettyä.

Vihkiaikavarauksia kesälauantaille 2010 voi tehdä internetissä siis vain tällä viikolla tuomiokirkkoseurakunnan verkkosivuilla. Vihkipari voi tehdä varaustoivelistan haluamistaan kirkoista, päivistä ja kellonajoista. Vihkiajat jaetaan tehtyjen toiveiden perusteella seuraavalla viikolla ja jaetuista ajoista tiedotetaan kaikille varaustoiveen tehneille sähköpostilla tai kirjeitse.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.