Mainos

Viherpiipertäjät vastaan jänkhän eläinrääkkääjät

Suurpedot ja niiden suojeleminen on asia, joka jakaa mielipiteet erittäin voimakkaasti akselilla pohjoinen-etelä.

Nettikeskustelujen perusteella tuntuu, että asia on harvinaisen mustavalkoinen. Voimakkaita mielipiteitä räiskitään suuntaan ja toiseen, mutta todellista keskustelua ei synny, koska molemmat ovat kaivautuneet syvälle omiin poteroihinsa.

Suurpetojen suojelun kannattajat perustelevat näkemystään luonnon monimuotoisuudella. Suojelusta on säädetty selkeä laki, jota myös pitää noudattaa. Suojelun kannattajien mielestä suurpetojen luvaton tappaminen ei ainoastaan riko lakia, vaan on myös monissa tapauksissa julmaa eläinrääkkäystä.

Suojelun vastustajat taas näkevät asian aivan eri valossa. Salametsästyksellä he kokevat vain suojelevansa omaa elinkeinoaan. Suurpetojen suojelu mielletään tehopyhien ja todellisuudesta vieraantuneiden "etelän viherpiipertäjien" puuhasteluksi. Lain ottamisella omiin käsiin onkin tiettyyn pisteeseen asti yhteisön tuki.

- Ellei virkavalta tee mitään suojellakseen poromiesten elinkeinoa, pitää heidän itse tehdä asialle jotain. Jos karhu, susi tai ahma tulee lähellekään navetoita muualla Suomessa, kyllä on poliisi ja paikalliset hirviseurat pyssyineen niitä jahtaamassa. Voisi vähän miettiä ennen kuin lähtee betoniviidakossa elävät arvostelemaan Lapin kairojen tosimiehiä, kirjoittaa eräs MTV:n uutiskommentissaan.

Paliskuntain yhdistyksen tilastojen mukaan pedot tappoivat viime vuonna lähes 3 400 poroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.