Vihdoin helpotusta sumun ja synkkyyden keskelle – sää viilenee ja muuttuu aurinkoisemmaksi

Suomalaiset ovat viime aikoina kärvistelleet loputtomalta tuntuvan mittaisen ajan paksun pilviverhon alla.

Tuhnuinen sää on tehnyt tavallisestikin synkästä marraskuusta vieläkin synkemmän. Nyt ennusteet lupaavat viimein helpotusta kirkastuvan sään muodossa, mutta lumisateita joutuu ainakin eteläisessä Suomessa vielä odottelemaan.

Sää alkaa kirkastua hiljalleen perjantain ja lauantain välisenä yönä, kun tuuli kääntyy pohjoiseen ja laaja korkeapaine levittäytyy maamme päälle. Itä-Lapissa ja itärajalla saattaa vielä lauantaina sadella, mutta muuten päivästä on tulossa poutainen.

Lunta aikaisintaan ensi viikon lopulla

Lämpötilat pysyvät viikonlopun ajan muuten plussan puolella, mutta sunnuntaina pohjoiseen on luvassa pikkupakkasta, jota kova tuuli terästää.

Pääosin aurinkoisen lauantain jälkeen pilvisyys jälleen hieman lisääntyy, mutta sunnuntai ja alkuviikkokin ovat ennusteen mukaan enimmäkseen poutaisia.

Sään viilentyessä hiljalleen lämpötila pääsee maanantaina enää vaivoin etelässä plussalle. Samalla maan pohjoinen osa liukuu pakkaselle jo useamman asteen verran.

Alkuviikon ennusteet eivät herätä toiveita valkoisesta peitteestä ainakaan Etelä-Suomessa, mutta vielä epävarmojen loppuviikon ennusteiden mukaan sateen mahdollisuus on kasvamassa. 

Lue myös:

    Uusimmat