Mainos

Vihdoin apua Indonesian tulvakyliin

Kodeistaan lähtemään joutuneista 400 000 ihmisestä puolet on jo päässyt palaamaan takaisin. Lehtitiedon mukaan ainakin 16 kylää on kuitenkin yhä avun ulottumattomissa.

Sumatralla tulvien koettelemiin kyliin on vihdoin saatu apua perille, kertovat indonesialaiset viranomaiset. Tulvissa ja maanvyöryissä on saanut surmansa ainakin 126 ihmistä.

Tulvat ovat koetelleet erityisesti Acehin maakuntaa ja muuta pohjoista Sumatraa. Acehin paikallishallinnon edustajan mukaan pelastustyöntekijät ovat nyt onnistuneet pääsemään aiemmin eristyksissä oleville alueille.

Kompas-päivälehden mukaan ainakin 16 kylää on kuitenkin yhä avun ulottumattomissa.

Paikallinen viranomainen nosti ensin surmansa saaneiden määrän lähes 200:aan, mutta kertoi sitten ottaneensa erehdyksessä mukaan myös kateissa olevat. Kodeistaan lähtemään joutuneista 400 000 ihmisestä lähes puolet on päässyt palaamaan takaisin.

Rankkasateista on kärsinyt myös Malesia, jossa sateiden ennustetaan jatkuvan edelleen viikonloppuna. Bernama-uutistoimiston mukaan surmansa on tähän mennessä saanut 11 ihmistä ja 63 000 on joutunut lähtemään kodeistaan. Tulvia kuvataan pahimmiksi Malesiassa sitten vuoden 1969.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.