Mainos

Vihdin vesijohtovedessä yhä suolistobakteereja

Vatsatautiin sairastuneita on yli 400. Juomavesi tulee edelleen keittää ennen käyttöä.

Vihdin vesijohtovesi ei vieläkään täytä laatuvaatimuksia siitä löydettyjen suolistobakteereiden takia. Terveysviranomaisten mukaan vettä ei saa edelleenkään käyttää juomavetenä keittämättä. Tähänastisten arvioiden mukaan noin 420 henkilöä on sairastanut vatsatautia lokakuun 14. päivän jälkeen.

Kampylobakteeriepidemia todettiin Vihdissä viime viikon lopulla, ja 16 sairastuneelta on todettu kampylobakteeri.

Epidemian laajuuden selvittämiseksi pyydetään vatsatautiin lokakuun 14. päivän jälkeen sairastuneita edelleen ilmoittautumaan puhelimitse oman alueensa vastaanottohoitajalle. Sairastuneiden haastatteluja jatketaan myös mahdollisen muun yhteisen syyn kuin verkostoveden löytämiseksi.

Kampylobakteerin aiheuttama vatsatauti paranee normaalisti itsestään alle viikossa. Mikäli vatsatautioireet ovat voimakkaita tai jatkuvat normaalia pidempään tulee hakeutua lääkärin vastaanotolle.

- Verkostoveden saastumisen lähteeksi voidaan epäillä Nummelan vesitornista löytyneitä kuolleita oravia. Toistaiseksi ei verkostoveden saastumiselle ole löytynyt muuta selitystä. Vesitorni on nyt puhdistettu ja desinfioitu, Vihdin kunnasta kerrotaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.