Mainos

Vihannesten hinnat alhaalla

Lämmin kesä on kasvattanut vihanneksista ja kasviksista ennätyssadon. Samalla hinnat ovat painuneet niin matalalle, että viljelijät jättävät osan sadosta peltoon.

Lämmin kesä on aiheuttanut päänvaivaa viljelijöille, sillä kasvit kasvavat ennätysvauhtia. Kukkakaalia on jouduttu jopa kyntämään peltoon, sillä kauppaan kuljettaminen ei matalan hinnan takia kannata. Kotimaisesta salaatista on sen sijaan tällä hetkellä pulaa.

Kukkakaalin hinta oli kolmen viikon ajan pohjalukemissa, sillä kasvustot valmistuivat samaan aikaan. Kuluttajien iloksi hinnat laskivat, mutta viljelijöille hinnat jäivät liian alhaisiksi. Kaalia ei kannattanut kuljettaa kauppaan, vaan sitä jouduttiin kyntämään korjaamatta peltoon.

- Kyllä tilanne on ollut välillä hyvinkin hankala. Kukkakaalin kohdalla lähinnä tuotanto on ollut syklittäistä, on ollut hirveitä tuotantohuippuja ja sitten myös suvantovaiheita, kertoo vihtiläinen vihannesviljelijä Tuomas Kekki.

Alimmillaan viljelijöille on maksettu kukkakaalista vain kaksikymmentä senttiä kilolta, kun karkea tuotantokustannushinta on Kekin mukaan noin euron.

Jos kukkakaalista onkin ollut ylitarjontaa, kotimaisesta salaatista on sen sijaan nyt pulaa. Helsinkiläinen Vihannespörssi on joutunut tällä viikolla toimittamaan ravintoloille ulkomaista salaattia, kun kotimaista ei ole ollut saatavilla.

- Hollantilainen amerikansalaatti on tällä viikolla tullut kuvioihin. Kotimaista salaattia on luvattu taas ensi viikoksi, kuvailee vihannesten sisäänostaja Pekka Kautto Vihannespörssistä.

(MTV3)

(Talousuutiset 14.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.