Vihannes-broilerikeitto 4 annosta 13.1.2000

toim. Kati Nappa
Vieraana ravitsemussuunnittelija Merja Suominen Vanhustyön Keskusliitosta kertomassa Ikäihmisen hyvästä ruokavaliosta. Hänen tekemäänsä opasta voi tilata Vanhustyön Keskusliitosta os. Malmin kauppatie 26, 00700 Hki, puh. 09 350 8600, faksi 350 863010, sähköposti: tuote@vanhustyönkeskusliitto.fi

2-3 porkkanaa
pala lanttua
pätkä purjoa
6 perunaa
n. 1 l vettä + 2 yrttiliemikuutiota
n. 300 g broilerin rintafileitä tai
broilerisuikaleita(maustettuja)
1 parsakaali
2 laakerinlehteä
pippuria
persiljaa

Kuori ja kuutioi porkkanat, lanttu ja perunat. Huuhdo, halkaise ja viipaloi purjo. Lisää liemikuutiot, laakerinlehdet ja kasviskuutiot kiehuvaan veteen ja anna kiehua jonkin aikaa.

Leikkaa broileri suikaleiksi suoraan kattilaan tai sekoita suikaleet keiton joukkoon. Kuori parsakaalin kanta. Paloittele parsakaali ja lisää se keittoon. Keitä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Tarkista maku ja ripottele pinnalle persiljaa.

Keitto maistuu ruisleivän ja Gefiluspiimän kera. Jälkiruoaksi sopii vatkattu puolukkapuuro tai appelsiini.

Lue myös:

    Uusimmat