Vihakampanja järkytti Lontoon metrossa: "Inhoamme ja paheksumme lihavia ihmisiä"

Ylipainoisten vihaajiksi itseään nimittävä ryhmä jakoi Lontoon metrossa ylipainoisille naisille herjaavia kortteja. Tapauksesta on käynnissä poliisitutkinta.

Useat ihmiset ovat kertoneet nähneensä viharyhmän jakavan erityisesti ylipainoisille naisille kortteja, joissa luki vastaanottajan olevan lihava ja ruma.

Twitterin käyttäjä Kara Flourish kertoo olleensa yksi kortin saajista. Hän pitää kampanjaa pelkurimaisena ja uskoo, että kortit voivat olla hyvin vahingollisia ihmisille, jotka kamppailevat itsetuntonsa kanssa.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Kortin teksti kuuluu seuraavasti:

"Kyseessä ei ole rauhasesi, vaan ahmimisesi...

Järjestömme vihaa ja paheksuu lihavia ihmisiä. Me vastustamme sitä valtavaa ruokamäärää, jonka kulutatte, kun puolet maailmasta nälkiintyy. Paheksumme sitä, että haaskaatte julkisen terveydenhuollon rahoja tyydyttääksenne itsekkään himonne. Emmekä ymmärrä, miten ette tajua, että syömällä vähemmän olisitte paremmassa kunnossa, hoikempia, onnellisia ja löytäisitte kumppanin, joka ei ole pervessi tuhtien rakastaja, tai edes löytäisitte kumppanin.

Vastustamme myös sitä, että kaunista [sic] sikaa käytetään loukkauksena. Et ole sika. Olet lihava, ruma ihminen."

Flourish twiittasi kortin saatteella: "Twiittaa ja jaa tämä, jos olet myös raivoissasi. Lisäksi ihmiselle, joka kirjoitti tämän kortin. Mene takaisin kouluun, et osaa kirjoittaa 'kaunis'."

The Guardian kirjoittaa nuoren miehen nousseen metroon, ojentaneen tuntemattomalle naiselle kortin haukkuen tätä lihavaksi. Mies hyppäsi heti tilanteen jälkeen ulos metrosta jättäen naisen kyynelehtimään.

– Kaikilla matkustajillamme on oikeus turvalliseen matkaan eikä tällaista antisosiaalista käytöstä suvaita, liikenneturvallisuudesta vastaava viranomainen Steve Burton kommentoi The Guardianille.

Lähde: The Guardian

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja