Mainos

Vihaiset miehet menestyvät, vihaiset naiset eivät

Amerikkalaisen tutkimuksen koeosuudessa vihaiselle miehelle oltaisiin annettu 38 000 dollaria vuosipalkkaa, kun taas vihaiselle naiselle olisi annettu vain 23 500 dollaria.

Vihaisia miehiä saatetaan työpaikalla jopa ihailla, mutta vihastusta osoittavia naisia pidetään epäpätevinä ja "mahdottomina", kertoo tänään julkistettu amerikkalainen tutkimus.

Aiemmissa tutkimuksissa on todettu, että vihaansa osoittamalla ihmiset pyrkivät ehkä näyttämään, että heillä on oikeus hallita muita.

Yalen yliopiston tutkija Victoria Brescoll sanoo, että aiemmissa tutkimuksissa on keskitytty miehiin. Brescoll sanoo, että eräs republikaanisen puolueen johtomiehiin kuuluva oli viime vuonna sanonut presidentin virkaa tavoittelevasta demokraattien Hillary Clintonista, että tämä oli liian vihainen tullakseen valituksi presidentiksi.

- Senaattori Clintonin kokemus osoittaa, että akateemisessa asemassa olevan naisen osoittama suuttumus saattaa johtaa statuksen heikkenemiseen eikä kasvuun, Brescoll huomautti.

Hillary Clinton

Brescollin tekemässä kokeessa tutkittiin ihmisten suhtautumista miesten ja naisten vihaisuuteen. Sattumanvaraisesti valitut miehet ja naiset katselivat videota työhaastattelusta, ja heitä pyydettiin listaamaan työnhakijoiden status ja määrittelemään näille palkka.

Työnhakijat esitettiin muutoin samoin, mutta lopuksi työnhakijat kertoivat olevansa joko vihaisia tai murheellisia, koska jonkun työtoverin myöhästyminen oli johtanut asiakkaan menettämiseen.

Parhaan statuksen katselijat antoivat miehelle, joka sanoi olevansa vihainen. Toiseksi rankattiin nainen, joka sanoi olevansa murheellinen. Hieman huonommalle sijalle tuli mies, joka sanoi olevansa murheellinen. Selvällä marginaalilla jäi viimeiseksi nainen, joka sanoi olevansa vihainen.

Vihaiselle miehelle tutkittavat olivat valmiit antamaan vuosipalkkaa 38 000 dollaria, kun taas vihaiselle naiselle olisi annettu vain 23 500 dollaria. Kaksi muuta työtarjokasta jäivät noin 30 000 dollariin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.