Mainos

Vietnamissa lisää lintuinfluenssatartuntoja

Vietnam kertoo uusista lintuinfluenssan uhreista. Tautiin on tähän mennessä kuollut 15 ihmistä. WHO varoittelee muuta Aasiaa.

-

Vahvistettujen lintuinfluenssatapausten määrä on noussut Vietnamissa 15:een. Viidestä viimeisimmästä tautiin sairastuneesta neljä on jo kuollut. Kaikkiaan lintuinfluenssa on vaatinut Vietnamissa 11 ihmisen hengen.

Vietnamin lisäksi lintuinfluenssa on tarttunut ihmisiin Thaimaassa. Yhteensä tautiin on kuollut 15 ihmistä.

WHO: Mikään osa Aasiasta ei turvassa

Minkään Aasian osan ei pidä turvautua ajatukseen, että se on turvassa lintuinfluenssavirukselta, varoitti Maailman terveysjärjestön WHO:n edustaja Peter Cordingley tänään.

-Nopeus, jolla virus leviää viittaa siihen, että turvassa ei ole mikään osa alueesta, Cordingley sanoi. Hänen mukaansa virus on levinnyt nopeammin kuin mitä sitä vastaan on kyetty taistelemaan.

Asiantuntijat uskovat kuitenkin, että mahdollisuudet taudin leviämiseen Aasian ulkopuolelle esimerkiksi Eurooppaan eivät ole kovin suuret. Cordingleyn mukaan tällä hetkellä otaksutaan, että nykyinen epidemia on luultua vanhempi. Se on saattanut saada alkunsa viime vuoden puolenvälin tienoilla.

Hongkong Standard -lehti syytti tänään Kiinaa lintuinfluenssan peittelystä eteläisessä Guangdongin maakunnassa. Lehden mukaan kaksi kolmasosaa kahden suuren tilan siipikarjasta kuoli tautiin viime lokakuussa. Viranomaiset eivät kuitenkaan ryhtyneet mihinkään toimiin, ja virus lähti nopeasti leviämään, lehti kirjoitti.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.