Mainos

Vietnamissa jälleen uusi lintuinfluenssatartunta

Vietnamissa on löydetty jälleen uusi lintuinfluenssatartunta ihmisestä. Paikallisten terveysviranomaisten mukaan 23-vuotiaalla miehellä on testeissä todettu hengenvaarallinen H5N1-tartunta.

Maatalousministeriö on myös vahvistanut , että lintuinfluenssaa on löydetty siipikarjasta kaikkiaan kolmesta maakunnasta, Ca Mausta ja Soc Trangista etelässä sekä Nghe Anista maan keskiosassa.

Aiemmin tänä vuonna Vietnamissa on todettu yksi ihmisen saama lintuinfluenssatartunta. Kahdeksanvuotias vietnamilaistyttö sairastui keuhkokuumeeseen syötyään siipikarjatuotteita. Vietnamin terveysviranomaiset vahvistivat myöhemmin, että tytön taudinaiheuttaja oli H5N1-virus. Tyttö on kuitenkin toipunut.

Vietnamissa on annettu maanlaajuinen lintuinfluenssahälytys. Viime vuoden alussa H5N1 tappoi viisi vietnamilaista ja kaikkiaan virus on vaatinut 52 vietnamilaisen hengen. Maailmanlaajuisesti lähes 250 ihmistä on menehtynyt lintuinfluenssaan.

Tällä hetkellä H5N1 on enimmäkseen lintuja vaivaava virus. H5N1-virus tarttuu heikosti ihmisestä toiseen, mutta tutkijat pelkäävät yhä, että virus muuttaa muotoaan herkemmin ihmiseen tarttuvaksi.

(MTV3)

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.