Mainos

Vietnamin tulville ei näy loppua

Vietnamin tulville ei viranomaisten mukaan näy loppua.

Vietnamin avustusviranomaiset varoittavat, että maata koetteleville massiivisille tulville ei ole nopeaa loppua näkyvissä. Jopa käänne pahempaan on odotettavissa katastrofissa, joka on vaatinut jo yli 500 kuolonuhria.

Kansainvälisen Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun edustaja John Geoghegan totesi tulvaveden laskevan Mekongjoen suistossa hitaammin kuin aiemmin oletettiin korkean vuoroveden vuoksi. Hätämajoituksessa jo yli kuusi viikkoa eläneille sadoille tuhansille ihmisille tämä merkitsee yhä pitkittyviä kärsimyksiä.

Punaisen Ristin työntekijät ovat koko maassa täydessä valmiudessa varautuen viime marraskuussa Keski-Vietnamia koetelleiden tuhoisien tulvien toistumiseen.
-Ellemme saa muutamaa täysin sateetonta viikkoa maan keskiosiin, olemme edelleen suuressa vaarassa, sanoo Geoghegan. Vietnamin Punaisen Ristin varapuheenjohtaja Nguyen Thi Hoi puolestaan totesi, että voi kestää kolmekin kuukautta ennen kuin tulvien koettelemat miljoonat ihmiset voivat palata normaaliin elämään.

Tulvat ovat ylittäneet Vietnamin hallituksen voimavarat, ja kansainväliset avustusjärjestöt ja muut maat ovat luvanneet miljoonia dollareita. Mm. Yhdysvallat on käynnistänyt mittavan avustusohjelman.

Vietnamin ruuantuotanto on tulvista huolimatta saavuttanut tänä vuonna uuden ennätyksen. Maan tilastokeskuksen mukaan riisin kevät- ja syyssato oli 1,5 miljoonaa tonnia suurempi kuin edellisenä vuonna.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.