Mainos

Vietnamin Kiina-protesteissa sytytetty tehtaita tuleen

Vietnamissa on puhjennut rajuja Kiinan vastaisia protesteja, joihin on ottanut osaa tuhansia teollisuusalueiden työläisiä. Työläiset sytyttivät eilen tuleen toistakymmentä tehdasta, raportoi Vietnamin media. 

Mellakoinnin pääkohteena ovat tiettävästi olleet kiinalaisten omistamat tai johtamat tehtaat ja kiinalaiset työntekijät. Tiedossa ei ole, ovatko mellakat vaatineet kuolonuhreja. 

Vietnamin ja Kiinan välejä kiristää kiista kiinalaisesta porauslautasta, jonka Kiina siirsi jokin aika sitten kiistellylle merialueelle. 

– Noin 19 000 työläistä osoitti mieltään Kiinan toimia vastaan, kertoi paikallinen viranomainen toimittajille. 

– Jotkut työläiset tulivat vihaisiksi, tuhosivat tehdasalueiden portteja, menivät sisään ja kehottivat muita työläisiä liittymään lakkoon. 

Työläiset ryöstelivät yritysten omaisuutta ja tunkeutuivat toimistoihin. Kiinalaisten ohella kohteeksi joutui mahdollisesti vahingossa taiwanilaisyhtiöitä. Silminnäkijöiden mukaan taiwanilaiset ovatkin laittaneet näkyville kylttejä, joissa vakuutetaan, ettei kyse ole kiinalaisesta yrityksestä. 

Monet taiwanilaiset, japanilaiset ja eteläkorealaiset yhtiöt ovat sulkeneet Vietnamissa sijaitsevat tehtaansa täksi päiväksi. Kiina on kehottanut Vietnamissa olevia kansalaisiaan ja yrityksiä varovaisuuteen.  

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.