Mainos

Vietnam varoitti sosialismin vastaisuudesta

Vietnamin sotilasjohto varoittaa kansalaisia sosialismin vastaisesta juonittelusta päivää Yhdysvaltain presidentin historiallisen vierailun jälkeen. Virallisen sanomalehden etusivulla julkaistussa artikkelissa Vietnamin armeijan esikuntapäällikkö, kenraali-luutnantti Le Van Dung sanoo, että armeija murskaa kaikki "rauhanomaiset vallankumousyritykset" ennen kuin ne edes pääsevät vauhtiin.

Dungin mukaan sotilasjohdon tehtävänä on jatkuvasti ohjata kansaa toimimaan niitä vihamielisiä voimia vastaan, jotka pyrkivät sabotoimaan sosialismia ja kommunistisen puolueen asemaa. Monet länsimaiset diplomaatit ja tarkkailijat ovat arvioineet, että presidentti Clintonin vierailun saama suunnaton kansansuosio oli epämieluinen yllätys Vietnamin kommunistiselle johdolle.

Kolmipäiväisen vierailunsa aikana Clinton yritti kannustaa Vietnamia poliittiseen ja taloudelliseen avoimuuteen sekä viittasi epäsuorasti ihmisoikeuskysymyksiin. Vastauspuheenvuoroissaan Vietnamin johtajat kehottivat Yhdysvaltoja olemaan puuttumatta maan sisäisiin asioihin.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.