Mainos

Viestit neuvottelujen etenemisestä eivät ole saavuttaneet ääriryhmiä

Mielenosoittajien tulitus poliisia kohti herättää epäilyksen siitä, ovatko viestit poliitikkojen etenemisestä neuvotteluissa menneet perille barrikadeille ja ääriryhmille, todennäköisesti ei. Näin kertoo Kiovan keskustasta kirjeenvaihtajamme Petri Saraste. Yksi vaihtoehto on myös se, että he eivät välitä tiedosta, Saraste lisää.

Ukrainan mielenosoittajat ovat avanneet tulen poliisia vastaan Kiovan Itsenäisyydenaukion ja parlamenttitalon välissä, kertoo Ukrainan poliisi. Poliisi kertoo myös vastanneensa tuleen. Poliisin mukaan mielenosoittajat yrittivät edetä parlamenttitalon suuntaan.  

 

Kiovassa on ollut rauhallista sen jälkeen, kun maan parlamentti päätti yöllä lopettaa terrorismin vastaisen operaation. Parin tunnin hiljaisuus ei kuitenkaan Sarasteen mukaan merkitse mitään.

– Tilanne on todella arvaamaton ja kaikki voi räjähtää käsiin aivan yht’äkkiä.

 Epäluottamus on kaikkia osapuolia kohtaan suuri, Saraste kertoo.

– Kukaan ei oikein luota keneenkään siitä huolimatta, että tässä on päästy poliittisella tasolla eteenpäin. Ihmiset eivät usko toimivaan demokratiaan.

Janukovitshin asema heikkenee

Ukrainan presidentti Viktor Janukovitsh on Sarasteen mukaan tiettyjen poliittisten ja taloudellisten ryhmittymien edunkantaja. EU:n pakotteet Ukrainan johtoa vastaan - tilien jäädyttäminen ja matkustuskiellot - voivat johtaa siihen, että Janukovitshin asema käy kotimaassa ahtaaksi.

– Edes hänen puolueensa sisällä ei ole yksimielisyyttä siitä, että pitäisikö hänen jatkaa. Venäjän tuki  hänellä on vielä olemassa, Saraste lisää.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.