Viestintävirasto: TV-lupatarkastukset jatkuvat ennallaan

Viestintäviraston mukaan Suomessa oli kesäkuun 2011 lopussa vajaat 1,9 miljoonaa (1 892 387) voimassaolevaa tv-maksua. Maksajien määrä on pysynyt lähes samassa tasossa kuluvan vuoden.

Kesäkuussa medioissa uutisoitiin laajalti tv-lupatarkastuksien loppumisesta. Viestintävirasto haluaa kuitenkin muistuttaa, että tv-maksuvelvollisuus jatkuu vielä normaalisti, samoin kuin tv-lupatarkastuksetkin. Uuteen hallitusohjelmaan on sisällytetty Yleisradion rahoitusmallin uudistaminen, joka on ohjelman mukaan tarkoitus ratkaista kuluvan vuoden aikana. Jos muutoksia tulee, asiasta tiedotetaan Viestintäviraston mukaan erikseen.

TV-maksu on sidottu laitteen käyttöön

Viestintävirasto muistuttaa, että televisioilmoitus on talouskohtainen eikä liity mitenkään Yleisradion kanavien katselemiseen tai kuuntelemiseen. Yksi maksu perhettä kohti kuitenkin riittää ja se kattaa television käytön myös tilapäisessä käyttöpaikassa, kuten kesäasunnolla. Maksua on maksettava aina, kun taloudessa on käytössä laite, jolla voi vastaanottaa televisiolähetyksiä.

Seuraamukset televisioilmoituksen laiminlyönnistä voivat enimmillään olla n. 550 euroa. Televisiomaksu on vuodessa 244,90 euroa eli noin 0,67 euroa päivässä. Tv-maksun voi Viestintäviraston mukaan maksaa helposti myös e-laskuna, jo noin 50 000 tv-maksun maksajaa on siirtynyt e-laskuun.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja