Mainos

Viestintävirasto tutkii Salattujen elämien päätösjakson

Viestintävirasto selvittää Salattujen elämien kevään päätösjakson. Katsojat ovat antaneet jaksosta paljon palautetta ja valittaneen sen olleen liian raaka aikaiseen lähetysaikaan nähden.

- Jaksosta on pyydetty tallenne nähtäväksi. Siten selvitetään, onko lähetysaika ollut oikea suhteessa ikärajaluokituksiin, kertoo apulaisjohtaja Merja Saari Viestintävirastosta.

Tutkintaan ryhdyttiin, koska virasto on saanut jaksosta poikkeuksellisen paljon palautetta. Saari arvioi, että jaksosta on tullut ainakin parisenkymmentä valitusta.

Maanantaina esitetyssä kevään päätösjaksossa muun muassa haudattiin elävältä raskaana oleva nainen ja hääjuhlapaikkana ollut ravintola räjähti.

Viestintävirasto tutkii noin 50 yksittäisen ohjelman sisältöä vuosittain. Niistä noin viisi johtaa tv-yhtiölle annettavaan huomautukseen.

MTV: Palaute ollut positiivista

MTV Median viestintäpolitiikan apulaisjohtaja Petra Wikström sanoo, että yhtiö odottaa Viestintäviraston päätöstä. Hän kuitenkin ihmettelee jaksosta noussutta kohua.

- Joskus voi sattua ylilyöntejä, mutta tämän jakson osalta haluan korostaa, että kaikki eivät ole pitäneet jaksoa sopimattomana. MTV on saanut jaksosta palautetta, josta 85 prosenttia on ollut positiivista.

Wikström uskoo, että ainakin osan kohusta aiheuttavat he, jotka eivät ole koko jaksoa nähneet.

- Jotkut ovat vain lukeneet juonikuvauksen ja pitävät jaksoa todella pahana. Itsekin odotin pahempaa ennen kuin katsoin kohua herättäneen jakson. Tosiasiassa tapahtumia pohjustettiin hyvin ja osa käänteistä jäi mielikuvituksen varaan.

MTV Median viestintäpolitiikan apulaisjohtaja Wikström muistuttaa myös vanhempien vastuusta. Salatut elämät on lähetetty arkisin klo 19.30, joka on Wikströmin mukaan jo selvästi aikuisten lähetysaikaa.

- Vanhemmilla täytyy olla vastuu lasten television katsomisesta. Jos lapset katsovat aikuisille tarkoitettuja ohjelmia, niin vanhempien pitäisi olla mukana katsomassa, kertoa ja selittää tapahtumia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.