Mainos

Viestintävirasto: Soneran teletunnistusjupakan selvitys jatkuu

Viestintävirasto jatkaa omalta osaltaan Soneran teletunnistustietojen käyttöön liittyvän jupakan selvittämistä. Tietoturvallisuusyksikön päällikkö Timo Lehtimäki toteaa, että Viestintävirasto kertoo kantansa Soneran epäiltyihin teletunnistustietojen väärinkäytöksiin ensi viikon alkupuolella.

Viestintävirasto voi tutkia muun muassa teleyritysten tietokoneohjelmistojen lokitietoja, joihin jää jälkiä siitä, kuka ohjelmia on käyttänyt, ja mitä tietoja kyseinen henkilö on katsellut tai tulostanut. Mutta kaikkia lokitietoja dokumenttien käytöstä ei välttämättä säilytetä yrityksissä kovin kauan.

Kysymykseen, onko Sonerassa tallella tarvittavat tiedostojen käyttötiedot, Lehtimäki vastaa: -Kyllä ja ei. Eri yrityksillä on erilaisia järjestelmiä, eikä näitä käyttötietoja välttämättä ole tiedossa näin pitkältä ajalta. Vastaisin, että joistain on ja joistain ei.

Poliisi tutkii samoja tietoja

Teletunnistustietoja sisältäviin dokumentteihin käyttöoikeudet ovat yrityksissä rajoitetut. Lehtimäki uskoo, että poliisilla on omissa tutkimuksissaan käytettävissään samoja lokitietoja kuin Viestintävirastollakin. -Ihmettelisin, jos poliisilla ei näitä tietoja olisi käytettävissä. Viestintävirasto voi omien selvitystensä perusteella pakkokeinona velvoittaa yritystä korjaamaan toimintaansa virheellisen menettelyn osalta. Ja mahdollisesti voimme kääntyä myös poliisin puoleen. Mutta se jää nähtäväksi, mikä meidän kantamme asiassa on, selvitystä tehdään parhaillaan, Lehtimäki sanoo.

Soneran epäillyt väärinkäytökset ovat tapahtuneet 1.8. 2000- 31.5. 2001 välisenä aikana. Kaksi Soneran viestintäyksikön työntekijää vangittiin lauantaina epäiltynä viestintäsalaisuuden loukkaamisesta ja myös poliisitutkinta asian tiimoilta jatkuu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.