Mainos

Viestintävirasto setvii Telia-Radiolinja -kiistaa

Telemarkkinalain noudattamista valvova viestintävirasto selvitti edelleen tänään Telian ja Radiolinjan yhteyskiistaa. Viime perjantaina illansuussa virasto päätti, että Radiolinjan pitää avata yhteys Telian ulkomailla olleille asiakkaille ja näin tapahtuikin lauantaina.

Tänään osapuolet väänsivät kättä siitä, pitääkö Radiolinjan avata yhteys niille Telian asiakkaille, jotka eivät ole vaihtaneet sim-korttiaan uuteen tai jotka eivät ole siirtyneet jonkin toisen operaattorin asiakkaaksi. Viestintävirastossa kannatettiin yhteyden avaamista, sillä telemarkkinalain mukaan yhteyden katkaisemisesta tulisi kertoa viestintä- ja liikenneministeriölle viikkoa ennen.

Operaattoreiden kiista liittyy Telian korttitemppuun. Kun puhelinyhteys perjantaiaamuna katkesi, Radiolinja katkaisi kaikki yhteydet Telian vanhoilta sim-korteilta. Tämä hätäännytti Telian, joka uskoi, että Telian ulkomailla olevien asiakkaiden puhelinyhteys jatkuu ja että Telian vanhoilla sim-korteilla pääsee soittamaan asiakaspalveluun.

-Joskus kompromissin löytäminen kahden riitaisen osapuolen kesken on vaikeata, yli-insinööri Pekka Koskenheimo viestintävirastosta sanoo.

Radiolinjasta korostettiin perjantaina vastuun yhteyksien katkaisemisesta olleen Telialla, joka katkaisi puhelinliikenteen perjantain vastaisena yönä. Koskenheimon mukaan sopu oli maanantaina jo niin lähellä, että hän uskoo Radiolinjan avaavan vaadittavan yhteyden.

Tiedonkulun laillisuutta selvitetään

Yhteyksien ohella viestintävirasto selvittää, käyttikö Radiolinja laittomasti hyväkseen Telian asiakkaiden yhteystietoja markkinoidessaan palvelujaan suoraan Telian asiakkaille. Radiolinja on lähettänyt Telian asiakkaille mm. tekstiviestejä, joissa se on tarjonnut palveluitaan. Koska Radiolinja ennen sim-korttivaihdosta oli Telian palvelun tuottaja, sillä oli hallussaan Telian asiakkaiden tiedot.

-Asia on jo tapahtunut, sitä ei enää voi estää, mutta selvitämme, käyttikö Radiolinja laittomasti hyväkseen hallussaan olevia tietoja, Koskenheimo sanoo.

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio selvittää samaa asiaa tietosuojan kannalta. Teletoiminnan tietosuojalain mukaan tekstiviestejä kännykkään tai sähköpostiin ei saa käyttää muuten kuin kuluttajan ennakkoon antaman suostumuksen mukaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.