Mainos

Viestintävirasto pyytää selvitystä Ylen ja Veikkauksen yhteistyöstä

Viestintävirasto selvittää onko Ylen ja Veikkauksen yhteistyö lainmukaista. Viestintävirasto lähettää Ylelle selvityspyynnön parin viikon sisällä. Lain mukaan Yle ei saa esittää mainontaa tai sponsoroitua ohjelmaa.

Lottoarvonta on tullut Yleltä jo yli neljäkymmentä vuotta.

– No kyllä tietysti tässä lottoarvonnan ääreen on myöskin ihan istahdettava konkreettisesti, että kyllä tv:n katseluakin on tältä osin tehtävä. Tietysti keskeistä on nyt se, että meidän täytyy saada Ylen ja Veikkauksen välisestä sopimuksesta yksityiskohtaiset tiedot, kertoo Viestintäviraston apulaisjohtaja Petri Makkonen.

Yle ei myönnä, että sopimus olisi julkisuudessa kerrotut 3,5 miljoonaa.

– Ei, ei, se ei pidä paikkaansa. Tämä arvontakokonaisuus, se on miljoonaluokkaa, mutta tuo summa ei ole oikea, sanoo Ylen vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen.

Veikkaus on kertonut maksavansa Ylelle vuosittain 3,5 miljoonaa euroa yhteistyöstä. Sekä Nelonen että MTV kävivät neuvotteluja saadakseen lottoarvonnan kanavalleen.

– Kyllä me olimme, käytiin keskusteluja aika paljonkin Veikkauksen kanssa ihan hyvässä hengessä, mutta he päätyivät sitten Yleen, Ohjelmajohtaja Jorma Sairanen MTV Mediasta kertoo

Veikkaus päätyi pitämään kiinni perinteestä.

– Kyllä traditiolla tässä varmasti on painoarvoa, Veikkauksen toimitusjohtaja Juha Koponen sanoo.

Veikkaus korostaa, että arvontojen väliajat sisältävät tietoiskuja, ei mainontaa. Vuoden vaihteessa vastuun tutkinnasta otti Viestintävirasto, jonka päätöstä saadaan odottaa vielä kuukausia.

– Me emme näe tässä ristiriitaa käytännössä, joka on jatkunut jo vuosikymmenien ajan, Veikkauksen toimitusjohtaja Juha Koponen linjaa.

(MTV3)

Katso Tanja Huutosen juttu (Kymmenen uutiset 11.1.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.