Mainos

Viestintävirasto pyytää radioilta lisäselvityksiä

Tämän vuoden alussa voimaan tulleiden toimilupien puhesisältövaatimukset ja muut lupaehdot ovat toteutuneet vaihtelevasti eri radioissa.

Viestintävirasto pyytää eräiltä kaupallisilta radioilta lisäselvityksiä toimilupaehtojen täyttämisestä. Viraston teettämän tutkimuksen mukaan puhesisältövaatimukset ja muut toimilupaehdot ovat toteutuneet vaihtelevasti.

Viestintäviraston apulaisjohtajan Merja Saaren mukaan tutkimuksen perusteella ei vielä voi päätellä, noudattaako jokin radioasema toimiluvan ehtoja vai ei.

Tutkimus käsittää vain yhden päivän lähetykset, kun toimilupien ehdot koskevat koko viikon lähetyksiä. Saari korostaa, että tutkimus on laadittu tulevien valvontatoimien pohjaksi.

Hallituksen myöntämät kaupallisten radioiden toimiluvat tulivat voimaan tämän vuoden alussa.

Vaatimuksina riittävä puhesisältö ja paikallisuus

Toimilupien puhesisältövaatimukset vaihtelevat 15-30 prosentin välillä ohjelmistosta. Parhaiten vaatimus toteutui Radio Robin Hoodin, Oi FM:n ja Radio 957:n ohjelmistoissa. Vähiten puhesisältöjä oli puolestaan Rogmo FM:llä ja Radio Aallolla.

Radio Novan ohjelmistossa puhesisältöjä on määrällisesti paljon, mutta sen toimiluvassa puhesisältövaatimus on myös korkein, 30 prosenttia, mikä ei tutkimuksen mukaan täysin toteutunut.

Uutisosuuksien määrä oli suurin Radio Novalla ja toiseksi suurin Radio 957:lla. Kaikkein vähiten varsinaisia uutisia oli Oi FM:n näytteessä, josta ne puuttuivat kokonaan. Kaikkia uutisajankohtais- ja asiatyyppisiä puhesisältöjä yhteensä tarjosivat näytteissään eniten Radio Robin Hood ja Radio Nova.

Paikallisradioiden on lisäksi käsiteltävä kuuluvuusalueidensa paikallisia asioita. Tutkituista radioasemista vaatimus toteutui parhaiten turkulaisen Radio Robin Hoodin ja tamperelaisen Radio 957:n ohjelmistoissa. Vähiten paikallista sisältöä oli Iskelmä Helsingillä ja Tampereella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.