Mainos

Viestintäministeriö uhkaa teleyhtiöitä uudella maksulla

Matkapuhelun pitää viestintäminietriön mukaan onnistua kaikista kodeista ja yrityksistä.

Liikenne- ja viestintäministeriö uhkaa operaattoreita uudella maksulla, jos niiden telepalvelut eivät täytä vähimmäisehtoja. Maksulla varmistettaisiin matkapuhelin- ja laajakaistapalvelujen taso kaikkialla, kun operaattorit alkavat purkaa lankaverkkoja.

Kansliapäällikkö Harri Pursiainen listasi tänään julkistetussa selvityksessään 12 vaatimusta, jotka telepalvelujen on täytettävä. Jos lankaverkko puretaan, matkapuhelun pitää onnistua syrjäseuduillakin kaikissa vakinaisissa asunnoissa ja yritysten toimipaikoissa.

Kännykkäverkkojen toimintavarmuuttakin pitäisi parantaa sähköverkon häiriötilanteissa. Ministeriö vaatii taajamissa tukiasemiin kolmen tunnin varavoimaa ja taajamien ulkopuolelle kuutta tuntia.

Laajakaistapalveluille ministeriö asetti minimiksi yhden megabitin siirtonopeuden sekunnissa. Sen pitäisi toteutua lähivuosina, kun Digita laajentaa langatonta verkkoaan.

Ministeriö on valmis kirjaamaan vaatimukset matkapuhelinverkkojen toimilupaehtoihin. Vielä tässä vaiheessa teleyhtiöiltä perittävä uusi maksu on kuitenkin vasta vaatimusten perälauta.

- Yritämme alkuvaiheessa viedä sopimalla asioita eteenpäin. Jos toimijat eivät tähän sitoudu, sitten tarvitaan sääntelyä, linjasi ministeri Suvi Lindén (kok.).

"Ylimitoitettuja vaatimuksia"

Eniten vaatimukset kirpaisevat TeliaSoneraa, jolla on harvaan asutuilla seuduilla noin 100 000 asiakasta. Yhtiö pitää ylimitoitettuna vaatimusta tukiasemien sähkönsyötön varmistamisesta, sillä se vaatii mittavia investointeja.

- Niistä aiheutuu teleyhtiölle ja viime kädessä viestintäpalveluiden käyttäjille myös ylimääräisiä kustannuksia, joilla ei ole vastaavaa merkitystä palveluiden saatavuuden kannalta, korosti johtaja Juha-Pekka Weckström.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.