Viestintäalalle uudet ammattitutkinnot

Nopeasti kasvavalle viestintäalalle tulee kaksi uutta ammattitutkintoa. Opetushallitus on vahvistanut kokonaan uuden media-alan erikoisammattitutkinnon sekä uudistetun media-assistentin ammattitutkinnon. Samalla vahvistettiin viestintäalan koulutuksen jako kolmeen lohkoon, graafiseen mediaan, audiovisuaaliseen mediaan ja multimediaan.

Media-alan tutkintojen kysyntä on opetushallituksen mukaan erittäin runsasta. Tähän mennessä tutkintojen järjestämissopimuksia on solmittu jo kymmenen oppilaitoksen kanssa ja sopimuksia laaditaan kaiken aikaa lisää. Opetushallituksen teettämän selvityksen mukaan multimedia-ala ja audiovisuaalinen ala kasvavat lähivuosina ylivoimaisesti suurimmaksi viestinnän toimialaksi. Nykyisin näillä aloilla on yli 450 ammatti- tai tehtävänimikettä.

Näillä aloilla nykyisin toimivista liki puolella ei ole minkäänlaista alan koulutusta ja vain 15 prosentilla on media-alaan liittyvä koulutus. Opetushallituksessa valmistellaan parhaillaan erityistä media-alan kehittämisohjelmaa, jonka tarkoituksena on kehittää viestintäalan eriasteisten koulutusyksiköiden ja työelämän yhteyksiä sekä kansainvälistymistä.

Lue myös:

    Uusimmat