Mainos

Viestintäalalle uudet ammattitutkinnot

Nopeasti kasvavalle viestintäalalle tulee kaksi uutta ammattitutkintoa. Opetushallitus on vahvistanut kokonaan uuden media-alan erikoisammattitutkinnon sekä uudistetun media-assistentin ammattitutkinnon. Samalla vahvistettiin viestintäalan koulutuksen jako kolmeen lohkoon, graafiseen mediaan, audiovisuaaliseen mediaan ja multimediaan.

Media-alan tutkintojen kysyntä on opetushallituksen mukaan erittäin runsasta. Tähän mennessä tutkintojen järjestämissopimuksia on solmittu jo kymmenen oppilaitoksen kanssa ja sopimuksia laaditaan kaiken aikaa lisää. Opetushallituksen teettämän selvityksen mukaan multimedia-ala ja audiovisuaalinen ala kasvavat lähivuosina ylivoimaisesti suurimmaksi viestinnän toimialaksi. Nykyisin näillä aloilla on yli 450 ammatti- tai tehtävänimikettä.

Näillä aloilla nykyisin toimivista liki puolella ei ole minkäänlaista alan koulutusta ja vain 15 prosentilla on media-alaan liittyvä koulutus. Opetushallituksessa valmistellaan parhaillaan erityistä media-alan kehittämisohjelmaa, jonka tarkoituksena on kehittää viestintäalan eriasteisten koulutusyksiköiden ja työelämän yhteyksiä sekä kansainvälistymistä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.