Vierasperäinen nimi voi estää työpaikan saamisen

Hyvä suomenkielentaito helpottaa kyselyn mukaan työpaikan saamista. Toisaalta sekään ei aina riitä, sillä työnhakijoita karsitaan jo pelkän vieraskielisen nimen vuoksi. Kyselyssä selvitettiin suomalaisten yritysten ja kuntien henkilöstöjohdon käsityksiä työelämän monimuotoisuudesta.

Suomessa pelkkä vieraskielinen nimi voi tehdä työpaikan hankkimisen vaikeaksi, vaikka työntekijä osaisi suomea täydellisesti. Työn perässä Suomeen muuttamista estää se, että yhteiskuntaa ei pidetä erityisen avoimena ja vastaanottavana.

Työterveyslaitoksen ensimmäisen Monimuotoisuusbarometrin mukaan työyhteisöt joutuvatkin tulevaisuudessa ottamaan nykyistä paremmin huomioon eri kulttuurien ja uskontojen edustajat.

Kyselyyn vastanneet pitivät maahanmuuttajien kielikoulutusta liian vähäisenä. Heikko kielitaito estää tehokkaasti työpaikan saamista.

Sen sijaan suomalaisia ei kiinnosta työntekijöiden seksuaalinen suuntautuminen. Se koetaan yksityisasiaksi, jolla ei ole merkitystä työn kannalta.

Suomalaisten mielestä on hyvä, että työpaikoilla on eri ikäisiä ja eri elämäntilanteessa olevia työntekijöitä. Tutkija Ari Haapasen mukaan erilaiset ihmiset työpaikoilla lisäävät luovuutta ja parantavat tuloksia. Kun parhaista työntekijöistä kilpaillaan, yritysten täytyy ottaa erilaiset ihmiset entistä tarkemmin huomioon.

Kyselyssä mitattu monimuotoisuus tarkoittaa ihmisten erilaisuutta ja yhdenvertaisuutta iän, sukupuolen, etnisen taustan, seksuaalisen suuntautumisen, perhetilanteen, vammaisuuden, kielen, uskonnon ja vakaumuksen näkökulmista.

Työterveyslaitoksen barometrissa selvitettiin lähinnä suomalaisten yritysten ja kuntien henkilöstöjohdon käsityksiä työelämän monimuotoisuudesta nyt ja siitä, kuinka se kehittyy.

Verkkokyselyyn vastasi 449 henkilöä, joista 60 prosenttia oli naisia. Lisäksi tehtiin haastatteluja viidessä eri alan organisaatiossa.

(MTV3-STT)

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors vieraili aamun Huomenta Suomessa. Lue myös juttu

Lue myös:

    Uusimmat