Mainos

Vientitilastot kaunistuivat huhtikuussa

Viennin supistuminen hidastui tänään julkistetun ulkomaankaupan kuukausitilaston mukaan huhtikuussa 2 prosenttiin ja tuonti kasvoi 2 prosenttia edellisvuodesta. Kauppataseen ylijäämä nousi huhtikuussa 1,0 miljardiin euroon. Viennin arvo oli huhtikuussa 4003 miljoonaa euroa ja tuonnin arvo 3011 miljoonaa euroa. Vienti ja tuonti olivat muutama miljoona euroa ennakkotietoja suuremmat.

Koko alkuvuoden aikana viennin arvo laski 14 928 miljoonaan euroon eli 8 prosenttia pienemmäksi kuin vuotta aiemmin. Tuonti supistui samaan aikaan 7 prosenttia ja laski 11 412 miljoonaan euroon.

Metsäteollisuustuotteiden vienti kääntyi huhtikuussa nousuun. Puutavaran vienti lisääntyi 11 prosenttia ja sellun sekä paperin vienti 3 prosenttia edellisestä huhtikuusta. Sähköteknisen teollisuuden vienti kasvoi huhtikuussa 6 prosenttia, mutta muu kone- ja laitevienti supistui 5 prosenttia ja kulkuneuvojen vienti putosi puoleen viime vuoden huhtikuusta.

Tammi-huhtikuussa sähköteknisten tuotteiden vienti jäi kymmeneksen pienemmäksi kuin edellisvuonna. Puutuotteiden viennissä vähennystä oli 3 prosenttia ja sellun sekä paperin viennissä 7 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.