Mainos

Vientiluoton liikevoitto kutistui hieman

Suomalaisyritysten vientiä rahoittava Suomen Vientiluotto teki viime vuonna liikevoittoa 280 miljoonaa markkaa. Summa supistui hieman edellisvuodesta, sillä tuolloin tulosta syntyi lähes 310 miljoonalla.

Yhtiön mukaan luottojen kysyntä säilyi voimakkaana. Uusia luottoja nostettiin 7,7 miljardia markkaa, ja vuoden päättyessä luottokanta oli 21,5 miljardia markkaa. Varauksia vuoden lopussa oli 6,7 miljardia. Vientirahoituksen kysyntä lisääntyi erityisesti itäiseen Keski-Eurooppaan ja Etelä-Amerikkaan. Aasia pysyi yhtenä tärkeimmistä kohdealueista. Kaakkois-Aasian maiden vaikeudet loppuvuodesta näkyivät alueelle myönnettyjen luottojen määrän vähentymisenä. Vaikka Indonesian ja Thaimaan vientihankkeiden rahoitus on sujunut ongelmitta, yhtiö teki näihin maihin kohdistuvan yhteensä 40 miljoonan markan luottotappiovarauksen. Lisäksi tehtiin 7 miljoonan luottotappio.

Yhtiön pitkäaikainen varainhankinta oli vasta-arvoltaan 16 miljardia markkaa. Valtaosa pitkäaikaisesta rahoituksesta haettiin Japanista ja euromarkkinoilta. Vientiluoton tase oli 55 miljardia markkaa. Sitä kasvatti markan heikentyminen suhteessa päävaluuttoihin ja erityisesti dollariin. Yhtiön vakavaraisuusaste oli 26,7 prosenttia. Laissa edellytetään vähintään 8:aa prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.