Mainos

Vientihinnat nousivat

Vientihintojen lasku on pysähtynyt kuluneen kevään aikana. Maaliskuusta huhtikuuhun hinnat nousivat 0,6 prosenttia.

Nousu johtui lähinnä perusmetallien, paperien ja kartonkien sekä koneiden ja laitteiden kallistumisesta. Viime vuoden huhtikuusta vientihinnat ovat laskeneet 5,1 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen vientihintaindeksistä.

Tuontihintojen lasku on sen sijaan jatkunut. Hinnat laskivat maaliskuusta huhtikuuhun 0,3 prosenttia. Tämä johtui raakaöljyn, peruskemikaalien ja öljytuotteiden halpenemisesta. Viime vuoden huhtikuusta tuontihinnat ovat laskeneet 1,2 prosenttia.

Kotimaan tukkuhinnat nousseet

Tukkuhinnat laskivat maaliskuusta huhtikuuhun 0,2 prosenttia. Viime vuoden huhtikuusta tukkuhinnat ovat nousseet 0,7 prosenttia. Kotimaisten tavaroiden tukkuhinnat ovat kohonneet viime vuoden huhtikuusta 1,3 prosenttia, mutta tuontitavaroiden tukkuhinnat ovat laskeneet 0,6 prosenttia.

Raaka-aineiden dollaripohjaisia maailmanmarkkinahintoja mittaava HWWA-indeksi laski maaliskuusta huhtikuuhun 4,1 prosenttia. Lasku johtui erityisesti energiaraaka-aineiden halpenemisesta.

Indeksin vuosimuutoskehitys kääntyi huhtikuussa myös miinusmerkkiseksi. HWWA-indeksi on laskenut viime vuoden huhtikuusta 7,9 prosenttia, vaikka vielä tammikuussa nousua oli 15 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.