Mainos

Vientihinnat laskivat, tuonti kallistui viime vuonna

Vientihinnat laskivat viime vuonna 2 prosenttia, kun verrataan koko vuoden keskiarvoja. Vientihinnat olivat Tilastokeskuksen mukaan vuonna 1997 halvempia kuin vuonna 1996 lähinnä siksi, että paperit ja kartongit halpenivat lähes 9 prosenttia.

Äskettäin päättyneen vuoden joulukuussa vientihinnat olivat kuitenkin 3,4 prosenttia kalliimpia kuin vuotta aikaisemmin vastaavana aikana. Nousu aiheutui perusmetallien, selluloosan, puutavaran sekä koneiden ja laitteiden kallistumisesta.

Tuontihinnat nousivat vuodesta 1996 vuoteen 1997 keskimäärin prosentin. Hintojen kohoaminen johtui lähinnä siitä, että maataloutuotteet kallistuivat 11,5 prosenttia, energiamineraalit 5 prosenttia sekä koneet ja laitteet 3,3 prosenttia. Vuoden 1996 joulukuusta viime joulukuuhun tuontihinnat nousivat 1,4 prosenttia.

Myös kotimaisten tavaroiden tehtaanhinnat kallistuivat vuoden aikana. Vuodesta 1996 vuoteen 1997 hinnat nousivat 1,4 prosenttia, kun verrataan koko vuoden keskiarvoja. Etenkin puutavara, elintarvikkeet ja juomat sekä lämpö kallistuivat.

Tukkuhinnat puolestaan kallistuivat 1,5 prosenttia vuodesta 1996 vuoteen 1997. Kotimaisten tavaroiden hinnat nousivat 1,7 ja tuontitavaroiden 1,1 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.