Mainos

Vienti vetää heikosti teollisuuden pk-yrityksissä

Pienet ja keskisuuret teollisuusyritykset ovat huolissaan heikentyneistä vientinäkymistään.

Pienten ja keskisuurten yritysten talousodotukset ovat heikentyneet selvästi.

Teollisuuden ja Työnantajain keskusliiton TT:n tiedustelusta käy ilmi, että pk-yritysten tilauskanta on tällä hetkellä selvästi tavanomaista pienempi. Varsinkin keskisuurten yritysten odotukset ovat synkemmät kuin vielä loppukesällä.

Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton kyselyn mukaan teollisuuden pk-yritykset saivat kesällä enemmän tilauksia kuin keväällä. Kotimaassa tilaukset kasvoivat, mutta vientitilausten määrä pysyi ennallaan ja jäi selvästi odotuksia pienemmäksi.

Talouspoliittinen asiamies Penna Urrila TT:stä sanoo, että ongelmat ovat pääosin vientilähtöisiä.

- Vientikehitys on ollut viimeisen kahden vuoden aikana varsin heikko, vienti on joko supistunut tai polkenut paikallaan. Myös yritysten omista odotuksista on jääty jonkin verran jälkeen. Tietysti riskinä on se, että jos kotimarkkinoilla tilanne kääntyy huonompaan suuntaan, esimerkiksi työllisyys heikkenee, niin myöskin kotimarkkinoiden veto uhkaa hiipua. Mut toistaiseksi kotimarkkinat ovat pelastaneet monia pienyrityksiä, Urrila kuvailee.

Työvoiman määrä pk-yrityksissä väheni kesällä kevääseen verrattuna. Työvoiman supistumisen uskotaan jatkuvan loppuvuonna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.