Mainos

Vienti ja tuonti laskivat toukokuussa

Suomen ulkomaankauppa väheni toukokuussa, sekä viennin että tuonnin määrä laski. Vienti laski toukokuussa kaksi prosenttia viime vuodesta, tuonti laski kuusi prosenttia. Sen sijaan vienti EU-maihin kasvoi lähes kymmenen prosenttia viime vuodesta.

Vienti väheni Suomessa toukokuussa kaksi prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta. Viennin arvo oli toukokuussa 4,21 miljardia euroa. Tuonti laski kuusi prosenttia ja sen arvo oli 2,92 miljardia euroa. Kauppataseen ylijäämää kertyi 1,29 miljardia euroa. Tiedot ilmenevät Tullihallituksen ulkomaankaupan ennakkotiedoista.

Viennin arvo EU-maihin kasvoi toukokuussa yhdeksän prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Sen arvo oli 2,43 miljardia euroa. Euroalueen viennin kasvu johtui toukokuulle ajoittuneesta alustoimituksesta. EU:n ulkopuolisen viennin arvo oli toukokuussa 1,78 miljardia euroa. Tämä on 13 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden toukokuussa.

Tuonti EU-maista laski toukokuussa 11 prosenttia viimevuotisesta 1,57 miljardiin euroon. EU:n ulkopuolisen tuonnin arvo oli kuun aikana 1,35 miljardia euroa. Luku oli prosentin verran suurempi kuin vuosi sitten.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.