Mainos

Viennin arvo pienentyi tammikuussa

Viennin arvo supistui tammikuussa 14 prosenttia viime vuoden tammikuusta. Vienti jäi tänään julkistetun ulkomaankaupan kuukausitilaston mukaan noin 120 miljoonaa euroa ennakkoarviota pienemmäksi. Tuonti supistui myös hieman ennakkotietoja enemmän eli 10 prosenttia.

Viennin arvo nousi Tullihallituksen keräämien tietojen mukaan tammikuussa 3 380 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 3 927 miljoonaa euroa. Tuonnin arvo laski samaan aikaan 2 921 miljoonasta eurosta 2 619 miljoonaan euroon. Kauppataseen ylijäämä oli 761miljoonaa euroa, kun ylijäämää vuotta aiemmin kertyi 1 005 miljoonaa eroa. Lähes kaikkien keskeisten toimialojen vienti oli tammikuussa laskussa.

Sähköteknisen teollisuuden vienti jäi viidenneksen viime vuoden tammikuuta pienemmäksi. Saman verran laski kemian teollisuuden vienti. Kone- ja laitevienti sekä metallien perusteollisuuden vienti supistuivat kahdeksan prosenttia. Sellun ja paperin vienti jäi 11prosenttia ja mekaanisen metsäteollisuuden vienti seitsemän prosenttia pienemmäksi kun vuotta aiemmin.

Tuonnissa suurin eli noin viidenneksen pudotus tapahtui investointitavaroiden tuonnissa. Sekä raaka-aineiden ja tuotantohyödykkeiden että kestokulutustavaroiden tuonti supistui 15 prosenttia viimevuotisesta. Muu kulutustavaratuonti pysyi lähes edellisvuotisella tasolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.