Mainos

Viemärit kovilla sulavan lumen kanssa

Jätevedenpuhdistamoilla toivotaan aurinkoista ja kuivaa kevättä. Ainakin Etelä-Suomessa poikkeuksellisen lumiseksi osoittautunut talvi asettaa suuria haasteita myös viemäreille.

Pääkaupunkiseudun vesihuollosta vastaavan HSY Veden kunnossapitoyksikön päällikön Jari Kallion mukaan suurin uhka on sateinen sää.

- Ei lumi itsessään ole ongelma. Viemärit jaksavat kyllä kuskata sulavan lumen, mutta jos nämä lumet alkavat sulaa vesisateen kanssa, ollaan ongelmissa, Kallio arvioi MTV:n uutisille.

Kallio korostaakin putkien ennakkohuollon tärkeyttä.

- Katujen kunnossapidon kanssa tarvitaan tiivistä yhteistyötä. Olemme aloittaneet kevääseen varautumisen jo helmikuun puolivälissä sulattelemalla putkilinjoja.

Pääkaupunkiseudun lumimäärä on paikoin pitkälti yli 80 senttimetriä. Viikinmäen ja Suomenojan jätevedenpuhdistamot puhdistavat vuorokaudessa noin 350 000 kuutiometriä jätevettä. Runsaiden sateiden tai sulamisen aikaan jätevesimäärä voi nousta lähes 900 000 kuutioon vuorokaudessa.

Vesijohtovuotoihin varauduttu

HSY Vesi on varautunut mahdolliseen vesijohtovuotosumaan maaliskuussa lisäämällä päivystävien asentajien ja vesihuoltomestareiden määrää.

Tilaustyöyksikön päällikkö Sami Sillstén muistuttaa omakotitaloasujia, että kaikki teknisten tilojen räppänät ja -ovet täytyy pitää lähes kiinni, jotta siellä mahdollisesti sijaitseva vesimittari ei pääse jäätymään. Vesimittari ei kestä pientäkään pakkasta. Pakkasen lisäksi nopeasti lauhtuva keli aiheuttaa jäätymisriskin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.