Mainos

Vielä syyte Töölön matkatoimiston konkurssista

Töölön matkatoimiston konkurssista kumpuaa vielä uusi syyte. Yhtiön äskeisin toimitusjohtaja saa syytteen myös törkeästä petoksesta, kun aiemmin häntä vastaan on nostettu syyte valmismatkaliikerikoksesta.

Petossyyte on vain pieni osa koko jupakkaa. Syytteet on nostettu jo muun muassa yhtiön entiselle pääomistajalle ja hallituksen puheenjohtajalle sekä entiselle talousjohtajalle ja entiselle pääkirjanpitäjälle.

Heitä epäillään muun muassa törkeästä velallisen epärehellisyydestä tai avunannosta sekä törkeästä kirjanpitorikoksesta tai avunannosta. Uusi syyte liittyy tekaistuksi väitettyyn laskuun, joka on siirretty ja pantattu Nordealle.

Syyte törkeästä petoksesta olisi valtakunnansyyttäjän sijaisen valtionsyyttäjä Christer Lundströmin mukaan kuulunut myös entiselle pääomistajalle ja entiselle talousjohtajalle. Syytettä ei kuitenkaan nosteta, koska se ei olennaisesti vaikuttaisi heidän mahdolliseen rangaistukseensa.

Helsingin kihlakunnansyyttäjä teki petosepäilyjen osalta syyttämättäjättämispäätökset toissa vuonna. Töölön matkatoimisto meni konkurssiin 2005.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.