Mainos

Viehekalastuslaki vähentänyt kalatalouden rahoitusta

Viime vuonna voimaan tullut viehekalastuslaki on vähentänyt merkittävästi kalatalouden edistämiseen tarkoitettuja varoja. Lain takia kalastuskorttivaroja kertyi kymmenen miljoonaa markkaa eli neljännestä vähemmän kuin edellisvuonna, sanoo Kalatalouden keskusliiton toiminnanjohtaja Markku Myllylä.

Kalatalouden keskusliitto edellyttääkin, että eduskunta ja valtioneuvosto turvaisivat varojen säilymisen entisellä tasollaan, kuten ennen lain voimaantuloa luvattiin. Korttivarojen väheneminen olisi liiton mukaan kompensoitava ensi vuoden budjetissa. Myllylän mukaan kalavesien hoitaminen on nykyisin entistä tärkeämpää, sillä myös harrastuskalastajat haluavat saalista.
-Uuden lain mukaan kalavesille pääsyä ei voida säännöstellä luonnonvarojen kestävän käytön periaatteiden mukaisesti. Viehelaki sallii käytännössä lähes rajoittamattoman kalastuksen kalastuskuntien vesillä, hän perusteli.

Kalastuskunnat istuttavat vesistöihin lähes 30 miljoonalla markalla kalaa vuosittain. Istutukset tehdään lähinnä talkootyönä, ja työn arvo on noin 7 miljoonaa markkaa. Kalatalouden keskusliitto ehdottaa lisäksi, että harrastuskalastukseen olisi saatava kestävän kehityksen mukainen sertifiointi. Sertifioinnissa esitettäisiin kalastuksen eettiset pelisäännöt. Myllylä puhui Pohjois-Karjalan kalatalouskeskuksen vuosikokouksessa Joensuussa tänään.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.