Mainos

VIDEOT: Lakin pitkä matka Mantalle - näin päättäjät ohjeistavat opiskelijoita

Mantan päähän painetaan tänään perinteinen ylioppilaslakki kello 18. MTV.fi näyttää Kauppatorin vappuriehan suorana kello 17.45 alkaen.

Sitä ennen lakki saapuu Kauppatorille juhlallisesti opiskelijoiden riehakkaan Wappukulkueen kärjessä. MTV.fi on mukana myös marssilla.

Lopulta lakki tuodaan lakittajille ilmateitse ennennäkemättömän show’n saattelemana.

Mantan lakin matka kohti Havis Amandaa alkoi reilu viikko sitten, kun julkistettiin. Samalla se aloitti kiertueen, joka kulki monen päättäjän ja monen juhlatapahtuman kautta.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY:n tekemät videot vievät katsojan lakin seurassa eri tapahtumiin.

Matkansa aikana lakki on saanut tavata muun muassa vuorineuvos Jorma Elorannan, Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajusen, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän sekä Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teerin.

Iltaisin lakki on viettänyt rentoa opiskelijaelämää Aalto-yhteisön vapunalustapahtumissa.

Lakin matka muistuttaa, että koulutuksessa on Suomen tulevaisuus. Vappua juhlivat 300 000 korkeakouluopiskelijaa toivovat päättäjiltä sellaisia tekoja, että juhlintaan on aihetta myös tulevaisuudessa. Opiskelun edellytyksiin, kuten riittävään toimeentuloon ja opiskelija-asumiseen, tulee panostaa jatkossakin.

– Lakitusta on suunniteltu monialaisen vapaaehtoisjoukon voimin koko kevään ajan. Pääsimme myös toteuttamaan osan niistä ideoista, joita saimme opiskelijoilta alkuvuodesta, iloitsee AYY:n hallituksen kulttuurivastaava Rosa Nylén.

– Opiskelijoiden kevään ja koko vapun tulee kruunaamaan päräyttävä vappukulkue, jonka päätteeksi Manta tullaan lakittamaan ainutlaatuisella tavalla!

MTV.fi on tiiviisti mukana vapun tempauksessa! Suora lähetys vappumarssilta kello 16 alkaen, Mantan lakitusshow kello 17.45 alkaen!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.