VIDEO: Valvontakamerat tallensivat Ottawan ampujan liikkeet

Ottawan ampujan liikkeitä valvontakameran videolla 1:38

Kanadan poliisi on julkistanut valvontakameroiden videoita Ottawan ampujan liikkeistä.

32-vuotias mies ampui toissapäivänä Kanadan parlamenttitalon lähistöllä sotamuistomerkin vartiossa olleen sotilaan ja ajoi sitten parlamenttitalolle, missä hän lyhyen laukaustenvaihdon jälkeen sai itse surmansa.

Poliisin julkistamalta videolta nähdään kuinka mies saapuu autolla niin kutsutulle parlamenttikukkulalle. Mies juoksee kivääri kädessään kohti parlamenttirakennuksen itäosaa ja sen eteen pysäköityjä autoja.

Autoista ensimmäinen on erään ministerin virka-auto. Mies pakottaa kuljettajan ulos ja lähtee kaappaamallaan autolla kohti parlamenttitalon keskiosaa.

Videolta nähdään vielä, kuinka mies pysäyttää auton muutamien kymmenien metrien päässä sijaitsevan rauhanmuistomerkin viereen ja lähtee juoksemaan kohti parlamentin pääovia.

Paikalle saapuneet poliisit ja parlamentin turvamiehet seurasivat kiivaasti ampunutta miestä parlamentin käytävillä. Poliisi ei ole vielä paljastanut yksityiskohtia laukaustenvaihdosta, jonka seurauksena mies sai surmansa parlamentin turvallisuuspäällikon luodista.

Toissapäivänä julkaistulla videolla kuullaan tulitusta parlamenttitalon sisällä: 

Laukaustenvaihtoa Kanadan parlamenttitalon sisällä 2:31


Lue myös:

    Uusimmat